img

Turen til Reksta - Epilog

18.jul.2006 @ 09:45:05
Ytterøy fyr

Turen til Reksta varte fra søndag 9. juli til søndag 16. juli 2006. Vi fikk noe mindre vind og ugunstig vindretning enn det vi håpet på (les mindre seiling), men i sum var den ferieuken en av de beste på lenge. Ikke bare fordi min sønn og jeg fikk all denne tiden sammen i et miljø vi begge har stor sans for, men også fordi vi ble mottatt så utrolig godt uansett hvor vi befant oss!

Første dagen på turen nordover tok jeg kontakt samme ettermiddag med de vennene vi endte hos denne kvelden. Jeg visste ikke engang om de var på hytten sin, men svaret var klart: Dere er hjertelig velkommen! Etter de møtte oss i farvannet utenfor hytten, loset oss inn, hjalp til med fortøyning, utkjøring av dregg osv. fikk vi en kveld med både god mat, god prat og VM-finale. Stort bedre kan man vel ikke ha det? Vi takker Ingunn, Torodd, Christina, Ingrid samt Lasse m/døtre for samværet denne kvelden!!!

Oppholdet på Reksta (som var målet for turen) gikk over all forventning! Vi visste at Ingebjørg og Olav var noen fantastiske mennesker, men at vi skulle bli mottatt så til de grader godt som vi ble, både av dem og deres øvrige familie og besøkende, det hadde vi nok ikke ventet. Vi fikk egen hytte til disposisjon (med velsignelse fra Laila, Ingebjørgs søster), vi fikk servert noen fantastiske middager fra Ingebjørg og Olavs kjøkken, vi ble invitert til middag hos Ingebjørg sin søster og mor rett før returen osv. osv. For dem som liker lokale mattradisjoner kombinert med spennende nye smaker, kan et opphold på Reksta anbefales på det sterkeste!!! Ryktene sier at Ingebjørg og Olav skal starte virksomhet på øyen som kan glede flere enn oss. Virksomhet som innebærer muligheter for overnatting, kulinariske opplevelser, naturopplevelser m.m. Hvis jeg var ansvarlig for en forsamling som hadde til hensikt å oppleve noe spesielt kombinert med produktivt faglig utbytte, ville jeg ikke nøle med å sjekke ut disse mulighetene nærmere!

Jeg vil rette en spesiell takk til Ingebjørg og Olav for en gjestfrihet som mangler sidestykke. For en positiv atmosfære morgen som kveld, for opplevelser og historier og for invitasjonen om å delta på årets hjortejakt! Jeg gleder meg allerede!

På turen hjem igjen gjentok det hele seg. Vi var så og si rett utenfor stuedøren til venner fra Bergen. Jeg ringte dem, spurte om de så seilbåten i sundet, og vi ble sporenstreks invitert til både grillmat og overnatting. Det var en stund siden sist, mye hadde skjedd siden da, men samværet var upåklagelig og vi så nesten solen gå opp før praten stilnet av den kvelden/morgenen. Tusen takk til Turid og Tom for god mat og drikke og sporty innstilling til to sultne seilere! Og ikke minst, takk til John Fredrik, Sindre og Michael for deres musikalske prestasjoner!

Til slutt litt om "eksamen". Lars Andreas skulle jo vise på turen at han behersket båten godt nok til å få låne den alene sammen med en kompis til neste år. Det er ingen tvil om at Lars Andreas er i ferd med å bli en mann med sans for godt sjømannskap (ref. Olavs kommentar til det siste bildet i bloggen). Han manøvrerte Bonita inn til samtlige havner, på Reksta med god vind i riggen og under vanskelige forhold. Han rattet båten gjennom strømmene fra Fensfjorden (der båten virkelig ble slynget fra side til side) og gjennom Alverstraumen. Det praktiske ombord har han i flere år hatt god kontroll på. Seilingen går stort sett greit, erfaringen fra jolleseilingen kommer også godt med. En del tips plukket han likevel forhåpentligvis opp på turen. :-) Når det gjelder navigering og tolkning av sjømerker innrømmer jeg at jeg tok mye styring når farvannet var ukjent og "skummelt". Men på returen gikk ting mer av seg selv, Lars A. fant frem nye kart, studerte disse osv. Imidlertid er jeg fristet til å sette et siste krav til ham: Ta båtførerprøven før du tar båten ut alene (i kjente farvann). Min påstand er at hvis man har en del erfaring fra båtliv fra før, så vil et slikt kurs ikke bare være veldig nyttig, men også veldig interessant og kjekt å ta!

Siluett fra Kinnaklova
Takk for en fantastisk tur!Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1645722
hits