img

Askvoll - stedet som har "alt"?

14.jul.2006 @ 23:52:39
Bonita i havn på Askvoll
Bonita - eneste seilbåt på gjestehavnen i Askvoll i kveld


I Kystguiden, en brosjyre en får utdelt ved de fleste gjestehavner i Sogn og Fjordane, finnes gode oversikter over havnene i fylket. Foruten å være avmerket på et oversiktskart, er havnene også lagt inn i en tabell som viser hvilke fasiliteter de har å tilby. Typiske slike "fasiliteter" er for eksempel vann ved kai, landstrøm, avfallstømming osv. Foruten Florø er Askvoll den eneste havnen som har alt krysset av i denne tabellen. Det er gjerne ikke så rart, Askvoll er administrasjonssenter for kommunen med samme navn. Her er "alt", til og med hermetikkfabrikk! Askvoll ligger i Ytre Sunnfjord og er også trafikk-knutepunkt for rutebåttrafikken i området.

Ikke langt sør for Askvoll går Dalsfjorden østover. En som har satt Dale på kartet er dikteren Jakob Sande. De fleste har hørt om "Likfunn" og "Kallen og katten", men hvor mange vet at den samme dikteren har skrevet "Det lyser i stille grender"?

I morgen er vi litt usikre på hvor vi havner. Vi er mer innstilte på en lang etappe i morgen fremfor en drøy tur på søndag. På mandag begynner jo hverdagen igjen… Målet er å komme sør for Fedje. Det er meldt vind fra sør, altså midt i trynet. Ikke umulig at vi må gå for motor store deler av tiden. Vi får se!
Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1629798
hits